Fatburning circuittraining


Wat is een circuittraining?

Circuittraining is een van de oudste trainingsmethoden en is in 1953 ontwikkeld door R.E. Morgan en G.T. Anderson aan de universiteit van Leeds [1].

Bij een circiuittraining wordt een fullbodyschema doorlopen, waarbij je meerdere oefeningen voor het hele lichaam achter elkaar uitvoert. Ook werk je aan de conditie, omdat je aan het einde van elke oefening (bijna) geen rust inlast. De rust die je tussen de oefeningen krijgt, is alleen van het lopen naar de volgende oefening en dit gebeurt alsnog in een flink tempo. Circuittraining heeft dus als doel om de kracht en het uithoudingsvermogen te vergroten. Dit is ideaal voor mensen die willen afvallen, maar ook voor hen die in spiermassa aan willen komen en zich fit willen voelen.

Bij de meeste vormen van circuittraining worden eerst de grote spiergroepen getraind en dan pas de kleinere spiergroepen. De reden hiervoor is dat je door het eerst trainen van de grote spiergroepen je meer spiermassa op kan bouwen. Het is daarom het meest efficiĆ«nt om je energie te steken in het trainen van grote spiergroepen.

Vaak bestaat een circuittraining uit negen tot twaalf verschillende oefeningen. Deze kunnen meerdere keren herhaald worden.

Voordelen van een circuittraining.

  • Bij een een circuit wordt vaak het hele lichaam getraind. Dit is ideaal voor mensen die niet zo vaak kunnen sporten, maar toch het hele lichaam willen trainen.
  • De spiergroepen worden bij circuittraining individueel belast. Dit heeft als voordeel dat de spier sterker en groter wordt.
  • Circuittraining is voor veel mensen een toegankelijke manier van trainen, omdat circuittraining geen strikt instapniveau heeft.
  • Een circuittraining is een super workout voor je algemene uithoudingsvermogen. Een circuit kan wel vijftien oefeningen bevatten en een set van vijftien herhalingen duurt al snel een minuut.
  • Het voordeel van een circuittraining is dat het in groepsverband is, waardoor je nieuwe mensen kan leren kennen en elkaar kan stimuleren om net dat beetje extra te geven.
  • BRON: https://www.fit.nl/trainingsmethoden/circuittraining


Meer informatie: Klik hier